Ale čo je bešamel? Bešamel je omáčka široko používaná v kuchyni; takzvaná „matka všetkých omáčok“ je základnou ingredienciou pre tvorbu mnohých receptov. Jej jemná chuť a obaľujúca konzistencia odvodená od ingrediencií, z ktorých sa vyrába, z nej robí dokonalú omáčku na plnenie a prípravu mnohých rôznych jedál. Je ideálnym pomocníkom pri zahusťovaní rôznych jedál. V Taliansku obľúbené jedlá založené na tejto ingrediencii sú lasagne, cannelloni, palacinky, rôzne druhy zapekaných cestovín, štvorsyrové cestoviny a timbale. Pridáva sa aj do niektorých druhov zapekanej zeleniny, ako je kapusta, brokolica, karfiol cuketa a iné. Všestranné využitie v kuchyni.
Pôvod:Taliansko
t239
Zloženie: plnotučné MLIEKO, SMOTANA, PŠENIČNÁ múka, modifikovaný škrob, soľ, Môže obsahovať stopy SÓJE, HORČICE. Prísada na prípravu prvých chodov, zeleniny, mäsa, rýb. Skladujte pri izbovej teplote. Po otvorení balenia uchovávajte v chladničke pri teplote 0°C až +4°C a spotrebujte do 3-4 dní.
Výživové údaje na 100 g: Energia 667 kj/160 kcal,
Tuky 11,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 7,4 g,
Sacharidy 11,6 g, z toho cukry 4 g,
Bielkoviny 3,5 g,
Soľ 0,84 g.
Hmotnosť: 500 g. Minimálna trvanlivosť do: pozri obal. Skladujte na suchom mieste.